dimarts, 29 de novembre del 2011

La teràpia del gol

El Barça ja té al sac els tres punts de la jornada 17. L'equip s'ha imposat aquesta nit al Rayo Vallecano per 4-0 en un partit avançat per evitar que coincidís amb el Mundial de clubs.
Després de l'inesperada derrota al camp del Getafe, l'equip blaugrana ha utilitzat la teràpia del gol. No ha estat un Barça especialment lúcid, sobretot en la primera mitja hora, però sí un Barça contundent. Ha començat l'equip amb una defensa de quatre i ha passat a jugar amb tres al darrere per intentar trobar més línies de passada davant l'empenta del Rayo, que jugava mossegant a dalt. La bona pressió avançada del quadre madrileny ha posat en problemes els homes de Guardiola fins que Alexis ha obert la llauna amb l'1-0. El xilè ha fet una gran retallada abans d'enviar el cuir al pal contrari amb tota la intenció del món. Alexis ha repetit al culminar una assistència afortunada de Xavi i Villa ha fet el 3-0 després d'una passada de Dani Alves. Només començar el segon temps, carrera de Messi per la dreta i rematada per baix. Necessitava Alexis els dos gols per créixer futbolísticament i anímicament. Necessitava també marcar Villa, que ha de recuperar l'alegria en el seu joc. I mai està de més que vegi porta Messi.
Guanyar avui i tornar-ho a fer dissabte contra el Llevant és bàsic per viatjar el 10 de desembre al Bernabéu sense cedir més terreny respecte al Madrid. De moment, el Barça té fets els deures de la jornada 17, quan el Madrid afronta una difícil visita al camp del Sevilla. La teràpia del gol ha de servir a l'equip blaugrana per guanyar confiança i recuperar el futbol dinàmic i combinatiu que l'ha fet gran.

FOTO: Miguel Ruiz - www.fcbarcelona.cat